28 juni 2023

Een goed begin is het halve werk

Een logo laten maken lijkt misschien geen topprioriteit bij het opbouwen van een bedrijf. Maar dat zou het wel moeten zijn!

Een logo speelt een cruciale rol in het succes van je bedrijf. Dit geldt niet alleen voor grote ondernemingen, maar ook voor de lokale bakker op de hoek of de plaatselijke installateur.

Vijf redenen waarom een goed logo belangrijk is:

1. De eerste indruk maak je maar één keer:
Je logo is het eerste wat mensen zien van je bedrijf. Het is aanwezig op al je communicatie (website, visitekaartjes, folder, autobelettering, …). Met een goed ontwerp zorgen we dat deze eerste kennismaking klopt.

2. Aandacht trekken:
De aandachtsboog van mensen is kort tegenwoordig. Bedrijven hebben ongeveer 2 seconden om potentiële klanten ervan te overtuigen dat hun producten het overwegen waard zijn. Die snelle beoordeling op basis van het uiterlijk, werkt in je voordeel wanneer je een goed logo hebt om je bedrijf voor zichzelf te laten spreken.

3. Herkenbaarheid:
Logo’s zijn een identificatiepunt; ze zijn het symbool dat klanten gebruiken om je merk te herkennen. Laten we eerlijk zijn, een deel van je publiek zal de naam van je bedrijf vergeten, maar ze zullen een goed logo makkelijk in verband brengen met jouw product of dienst.

4. Helpt verkopen:
We zorgen ervoor dat je logo de identiteit van je bedrijf uitstraalt. Hiermee kun je je onderscheiden van de concurrentie en je doelgroep op de juiste manier aanspreken.

5. Schept vertrouwen:
Een professioneel, goed uitziend logo wekt vertrouwen op bij klanten. Wanneer je logo eruitziet alsof het in Word is gemaakt, zullen mensen vragen stellen over de kwaliteit is van je product of dienst.

Kortom, een goed logo maakt direct een onuitwisbare indruk en toont aan dat je kwaliteit levert. Zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk.


Lees onze andere verhalen