24 mei 2023

What’s in a name?

Het hebben van één domeinnaam is vaak niet voldoende. Wanneer wij een domeinnaam voor je regelen, houden wij rekening met de volgende punten:

Merkbescherming:
Het registreren van meerdere domeinnamen die vergelijkbaar zijn met het primaire domeinnaam kan helpen bij het beschermen van je merk tegen ongeoorloofd gebruik of misbruik door anderen.

Gericht op specifieke landen:
Wanneer je actief bent in meerdere landen of regio’s, kan het hebben van domeinnamen die specifiek zijn voor die locaties helpen om de lokale markt effectiever te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan: .nl voor Nederland, .be voor België en .de voor Duitsland.

Merkuitbreiding:
Het uitbreiden naar verschillende productlijnen of industrieën is mogelijk met meerdere domeinnamen. Het bezitten van domeinnamen die de uitbreidingen weerspiegelen, helpen om je aanwezigheid op die gebieden te vestigen.

Bescherming tegen typefouten:
Mensen maken vaak typefouten of spellen domeinnamen verkeerd bij het proberen een website te bezoeken. Het bezitten van domeinnamen met spel- en typefouten van je primaire domeinnaam kan helpen om dat verkeer op te vangen.

Bedenk dus goed welke domeinnamen je nodig hebt, naast het primaire domeinnaam.


Lees onze andere verhalen